Fermente Sucuk Nasıl Hazırlanır?


FERMENTE SUCUK

  • Geleneksel Türk sucuğu, granül yapıda ve kurutulmuş fermente bir et ürünüdür. Bu tür ürünler kürlendikten sonra fermentasyona tutulur.
  • Sucuk yapımında sağlıklı kasaplık sığır, dana etleri kullanılır.
  • Kesilmiş olan etler olgunlaşması için bir süre dinlendirilir.
  • Olgunlaşmasını tamamlamış etler, kemiklerinden ayrıldıktan sonra belirli büyüklükte doğranır.
  • Ete üreticisine göre değişen çeşit ve miktarda baharat, tuz, şeker ve iç yağı ilave edilir ve karıştırılır.
  • Kıyma makinasından geçirilen hamur (0-4 c) de / 8-12 saat dinlendirilir. ( Bu sırada soğuması ve sucuğun lezzet oluşumu sağlanmaktadır.)
  • Dinlendirilen sucuk hamuru homojen bir karışım için ikinci kez ince aynalı kıyma makinesinden geçirilir.
  • Hazırlanmış olan bu sucuk hamuru basınçlı dolum makinasında doğal kılıflara doldurulur.tipine göre şekil verilerek bağlanır.
  • Dolumdan sonra sucuklar birbirine değmeyecek şekilde askılara asılır. (10-15 c de) / 6-12 saaat dinlendirilir.
  • Olgunlaştırmaya alınır. Olgunlaşma sırasında bir yandan fermentasyon gerçekleşirken diğer yandan da kuruma sağlanır. Fermentasyon doğal olarak yapılır.
  • Fermentasyon sırasında etteki karbonhidratlar veya dışarıdan ilave edilen şekerler, arzu edilen mikroorganizmalar ve özellikle laktik asit bakterileri tarafından parçalanarak laktik asit oluşur ve dolayısıyla asitlik artar.
  • Fermentasyon ( olgunlaşma) süresince ürün hergün kontrol edilir ( ürüne kendine özgü bir lezzet ve dayanıklılık bu aşamada sağlanır.) sıcaklık, nem ve hava akımı kontrolleri yapılır ve son üründeki rutubet %40'a düşünceye kadar kurutma işlemine devam edilir.
  • Olgunlaştırma / Fermentasyon sırasında olması gereken sıcaklık, bağıl nem ve hava akımı gibi koşullar, sucuğu olgunlaştırmada uygulanacak yönteme bağlı olarak değişir.
  • Rutubeti %40a düşmüş, PH'ı istenilen değere inmiş, renk gelişimini tamamlamış, kesilebilirlik, tat ve aroma kazanmış ürün direkt veya vakum ambalajda satışa sunulur. Depolama geleneksel sucukta 10+12c de, vakumlanmış sucukta ise 2+4c de yapılmaktadır.

GİZLİLİK|GÜVENLİK|YASAL UYARI|SÖZLEŞME
© 2015 Ege Sucukları Tüm hakları saklıdır.
Ege Sucukları | Ali Kasap
Yeni Mah. Belediye Han Cad. No.36 Tire / İZMİR
Tel: +90 232 512 46 55 Faks: +90 232 512 46 55