250 TL ve ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!
+90 232 512 46 55

Helal Et Fermente Sucuk

Helal et fermente sucuk; islam inancına göre kesilmiş ‘helal’ özelliği taşıyan etten üretilen sucuğa verilen isimdir. İslam inancının yaygın olmadığı bölgelerde sucuk ‘helal’ özelliği taşımayan etten üretilmediğinden dolayı sucuk da helal özelliğinde değildir. Özellikle domuz eti vb. materyallerin kullanılması neticesinde üretilmiş olan sucukların bu kapsama alınmaması nedeniyle müslümanların helal et fermente sucuk arayışına girmesi oldukça doğaldır.
İslam inancına göre sadece domuz eti değil helal bir şekilde kesilmeyen et dahi haramdır.

Ülkemizde Müslüman nüfusun %99 oranına yakın olması ve helal et fermente sucuğa olan talebin de yoğun olması bu doğrultuda üretimi gerekli kılar. Peki helal ve fermente olarak ifade edilen sucuk nasıl üretilir?

Helal Et Fermente Sucuk Nasıl Üretilir?

Büyükbaş veya küçükbaş hayvan etinin kıyma haline getirildikten sonra yağ, baharat ve diğer malzemelerin eklenmesi ile hazırlanan etin doğal – yapay kılıfa doldurularak hazırlanmasına fermente sucuk adı verilir. Burada kullanılan fermente kelimesi fermentasyon kavramının kısaltmasıdır. Kurutma işlemini anlatan fermantasyon sucuğun neredeyse %40 oranında ağırlık kaybetmesi şeklinde ortaya çıkar. Sucuğun kılıfa doldurulduktan sonra kuruma ve kıvam alması için beklenmesi aşaması olarak da ifade edilebilecek olan fermentasyon; helal et fermente sucuk konusunda daha lezzetli bir tat elde edilmesine yardımcı olur.

Siz de en lezzetli sucukları yemek için Ege Sucukları Helal Et Fermente Sucuk tercihinde bulunabilirsiniz.

Helal etten üretilen kaliteli sucuklarla ağzınızda harika bir tat hissetmek istiyorsanız en iyi helal et sucukları tüketmelisiniz. Peki, bu sucukları nasıl satın alabilirsiniz? Helal et fermente edilmiş sucuk konusunda doğru bir tercih yapmak için kesinlik güvendiğiniz yerlerden alışveriş yapmalısınız. Et ve sucuk konusunda ucuz tercihlerde bulunmanız sağlığınızı ciddi derecede riske atacak durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Elbette bu durum paranızı boş yere harcayın anlamına gelmez. Ancak bir sucuk satın alamayacağınız fiyata size sucuk satmayı vaat eden satıcıları çok dikkate almamalısınız.

Ege Sucukları Helal Et Fermente Sucukları Nasıl Hazırlar?

Geleneksel Türk sucuğu, granül yapıda ve kurutulmuş fermente bir et ürünüdür. Bu tür ürünler kürlendikten sonra fermentasyona tutulur.
Helal Et Fermente Sucuk yapımında sağlıklı kasaplık sığır, dana etleri kullanılır.

Kesilmiş olan etler olgunlaşması için bir süre dinlendirilir.

Olgunlaşmasını tamamlamış etler, kemiklerinden ayrıldıktan sonra belirli büyüklükte doğranır.

Ete üreticisine göre değişen çeşit ve miktarda baharat, tuz, şeker ve iç yağı ilave edilir ve karıştırılır.

Kıyma makinasından geçirilen hamur (0-4 c) de / 8-12 saat dinlendirilir. ( Bu sırada soğuması ve sucuğun lezzet oluşumu sağlanmaktadır.)

Dinlendirilen sucuk hamuru homojen bir karışım için ikinci kez ince aynalı kıyma makinesinden geçirilir.

Hazırlanmış olan bu sucuk hamuru basınçlı dolum makinasında doğal kılıflara doldurulur ve tipine göre şekil verilerek bağlanır. Helal Et Fermente Sucuk yapımına askı yöntemiyle devam edilir.

Dolumdan sonra sucuklar birbirine değmeyecek şekilde askılara asılır. (10-15 c de) / 6-12 saaat dinlendirilir.
Olgunlaştırmaya alınır. Olgunlaşma sırasında bir yandan fermentasyon gerçekleşirken diğer yandan da kuruma sağlanır. Fermentasyon doğal olarak yapılır.

Fermentasyon sırasında etteki karbonhidratlar veya dışarıdan ilave edilen şekerler, arzu edilen mikroorganizmalar ve özellikle laktik asit bakterileri tarafından parçalanarak laktik asit oluşur ve dolayısıyla asitlik artar.

Fermentasyon ( olgunlaşma) süresince ürün hergün kontrol edilir ( ürüne kendine özgü bir lezzet ve dayanıklılık bu aşamada sağlanır.) sıcaklık, nem ve hava akımı kontrolleri yapılır ve son üründeki rutubet %40’a düşünceye kadar kurutma işlemine devam edilir.

Olgunlaştırma / Fermentasyon sırasında olması gereken sıcaklık, bağıl nem ve hava akımı gibi koşullar, sucuğu olgunlaştırmada uygulanacak yönteme bağlı olarak değişir.

Rutubeti %40a düşmüş, PH’ı istenilen değere inmiş, renk gelişimini tamamlamış, kesilebilirlik, tat ve aroma kazanmış ürün direkt veya vakum ambalajda satışa sunulur. Depolama geleneksel sucukta 10+12c de, vakumlanmış sucukta ise 2+4c de yapılmaktadır.

© 2020 Ege Sucukları Tüm Hakları Saklıdır.
X